35. How to make Sushi
Tegnap ígértem, hogy leírom a receptet.
Ajánlom mindenkinek, nagyon finom lett.
Amikre szükséged van : Tengeri alga ( Nori)
Sushi rizs
Wasabi
Szójaszósz ( shoyu)
Lapos, kerek fakanál(Samodzsi)
Ezek a legfontosabbak. A pálcika már nem tudom honnan van, de egyébként mindent megtalálsz a nagy boltokban. Én az Auchan-ban vettem őket.
Mosd meg rizst, majd állandó kevergetés mellett forrald 15 percig és hagyd kihűlni újabb 15 percig.
Eközben tegyél kb. fél csésze almaecetet egy edénybe és keverj hozzá 2 teáskanál cukrot és egy teáskanál sót. Forrald fel majd keverd össze a forró rizzsel.
Ezenkívül szükséged lesz még egy bambuszgyékényre ( makiszu) is a sushi feltekeréséhez.
Vegyél ki egy nori lapot és hosszában vágd félbe. Mindkét félből egy-egy tekercs készíthető.
Használhatsz hozzá lazacot, tintahalat vagy akár tonhalat is. Én lazaccal csináltam. A halat vágd fel kb. 1,5 cm vastagságú csikokra.
Ezután tegyél egy fél norilapot a fényes oldalával lefelé a bambuszgyékényre. A nedves fakanállal egyenletesen terítsd szét a rizst. A fakanalat időnként mártsd vízbe, hogy ne tapadjon rá a rizs.
Nedves kézzel csinálj egy árkot a rizsbe és fektesd bele a halat. Ezen kívűl tehetsz még bele amit csak akarsz például avokádót vagy uborkát.
Csavard fel a bambuszgyékény segítségével és tegyél rá alufóliát.
Fontos, hogy ne rakj bele túl sok rizst vagy túl sok halat mert akkor úgy jársz mint én, tehát szétnyílik a tekercs. Ha kész vagy tedd be egy fél órára a hűtőbe.
Vágd a tekercset félbe, majd a feleket 3-3 egyforma darabra és KÉSZ!
Fogyaszd szójaszósszal és wasabival vagy zöldségekkel.
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment