11/17/2012

22. Ruha

Ma sajnos nem volt időm napi ruhát fotózni érdekességet hozok. Az egyik kedvenc boltomat választottam témaként. 

Tegnap óta elérhető a Maison Martin Margiela  kollekciója a H&M kijelölt üzleteiben.  Tulajdonképpen van pár darab ami tetszik de összességében nem nagyon. Az első hírekkel szemben ugyan letisztultabb de utcára nem sokan vállalkoznának szerintem, hogy felvegyék. Voltak benne ötletes dolgok pl.:a cukorkapapírt idéző “clutch”  szép és feltűnő de szerintem az anyag nagyon sérülékeny.











De nézzük kik azok akik nevüket adták a H&M mellé.

Karl Lagerfeld-2004

Ki más kezdhette volna a sort mint a copfos divattervező legenda amikor rábólintott a közös munkára. A kollekció 30 darabból állt és 2004 novemberében került a kiválasztott H&M üzletekbe.




Stella McCartney – 2005
Az egykori Beatles tag lánya, már bőven bebizonyította, hogy a híres papa nélkül is megállja a helyét.Azzal a céllal, hogy szélesebb körben felhívja saját márkájára a figyelmet, és rajongói számára megfizethető ruhákat tervezzen, 2005-ben a H&Müzletláncnak tervezett ruhákat és kiegészítőket. A vonal darabjait gyakorlatilag a boltokba kerülés napján elkapkodták, mivel a ruhák nagyon hasonlítottak Stella luxuskollekciójához.





Viktor & Rolf – 2006

A holland páros 2006-ban látta elérkezettnek az időt ahhoz, hogy csatlakozzon a sorba. Ez a döntés pedig  a legjobbnak bizonyult, ugyanis az egyik legsikeresebb kolleckiójukat  tudhatják maguk mögött, bár az árak sokkal magasabban voltak  mint a korábbi kreációknál, az emberek kedvét ez nem vette el attól, hogy megrohamozzák a H&M üzleteit.




Madonna – 2007

Igen egy énekes! A popdíva se akart kimaradni a sorból és bár nem parádézott hegyes melltartóban, a kollekció sikeres lett. A leginkább visszafogott darabok (mihez képest persze) pedig népszerűek lettek.


                                             http://www.youtube.com/watch?v=vGZ76iJdToU

                                                        Roberto Cavalli – 2007

2007 novembere újabb csodát adott a fashionisták gardróbjának! Az olasz divatmágus kollekciója pillanatok alatt elfogyott, ami nem meglepő, hiszen sikere előre borítékolható volt. Flitterek, állatminták, arany, fehér és fekete darabok sorakoztak fel a legendás kollekcióban.





Comme des Garçons – 2008

4 éve a japán cég következett. Az 50 darabos kollekcióban a férfi- és a női darabok mellett parfümmel is készültek.





Matthew Williamson – 2009

2009 tavaszán először a nők számára alkotott – ami csak bizonyos üzletekben volt kapható – majd később a férfiakra is gondolva, újabb darabok jelentek meg. Az első hullám sikere után, úgy gondolták jöhet még egy adagnyi a Williamsontól és ekkor születtek meg a leginkább strandra tervezett darabok.




Jimmy Choo – 2009

Szerintem erre a névre mindenki felkapja a fejét, a H&M  is így gondolta amikor felkérte a legendás cipőtervezőt, hogy kreáljon pár szépséget a szűkebb pénztárcájú hölgyeknek is. A maláj úriember pedig örömmel tett eleget a felkérésnek.



Lanvin – 2010

Alber Elbaz kollekcióját tűkön ülve várta a közönség. A végeredmény pedig egy 60 darabos alkotás lett, ami nem okozott csalódást!



Versace – 2011

Donatella Versace is elérkezettnek látta az időt ahhoz, hogy társuljon a H&M-hez egy (-két) kollekció erejéig. Amit olyan nagy beharangozás előzött meg, hogy csak az nem emlékszik rá aki nem akar. Az élénk színeket felvonultató darabok, itthon mégse könyvelhettek el akkora sikert mint külföldön…2012 elején pedig jött a Versace Cruise kollekció, ami már messze nem kapott akkora  munkát mint pár hónappal idősebb elődje.


És a Cruise........



Marni – 2012

Ezt a kollekciót szerintem nem nagyon kell bemutatnom. A chilei származású Consuelo Castiglioni által alapított brand darabjai, kettős sikert arattak. A kreációk egy része viszonylag hamar gazdára talált, a másik fele viszont még a leárazáskor se volt kecsegtető senki számára.




Kicsit sokáíg tartott ezt összeszedni úgyhogy remélem tetszik.
XOXO

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...